E-Posta Yönetimi (cPanel)

Bu makalemizde cPanel üzerinden e-posta hesabı oluşturmayı, oluşturmuş olduğunuz e-posta hesaplarınızın ayarları ve yönetimi ile ilgili bilgiye ulaşabileceksiniz. Aşağıdaki resimleri takip ederek e-posta oluşturma, şifre değiştirme, e-posta kotası değiştirme ve e-posta hesabı silme işlemlerinizi yönetebilirsiniz.

E-Posta Oluşturma

İlk olarak cPanel’e giriş yapalım ardından “E-Posta” bölümünde bulunan “E-Posta Hesapları” seçeneğine tıklayalım.

E-Posta hesaplarında oluşturulan e-posta adresleri gözükecektir. Yeni e-posta oluşturmak için görselde de işaretli olan “Oluştur” kısmına tıklayalım.

E-Posta oluşturma bölümünde Mail adresi, şifresi ve kotasını belirledikten sonra “Oluştur” seçeneğiyle işlemi tamamlayalım.

E-Posta Gönder/Al

E-Posta Hesapları bölümünde oluşturduğunuz E-Posta adresinin yanında bulunan “Check Mail” kısmından e-postalarınızı kontrol edebilir, gönder/al yapabilirsiniz. E-Posta adresinizi Outlook üzerinde kullanmak için “Outlook Mail Kurulumu Nasıl Yapılır?” isimli makalemizi inceleyebilirsiniz.

E-Posta Hesaplarını Yönetme

E-Posta hesaplarınızı yönetmek için E-Posta Hesapları bölümünden işlem yapmak istediğiniz E-Posta adresinin yanında bulunan “Yönet” seçeneğiyle şifre değiştirme, mail kotası değiştirme, E-Posta hesabını silme işlemlerini yapabilirsiniz.

E-Posta Yönetimi (cPanel)
E-Posta Yönetimi
E-Posta Yönetimi (cPanel)

Sizlerde popüler web hosting kontrol paneli olan cPanel Web Hosting paketlerimizi incelemek için www.inetmar.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Şunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir