Hostingim Hangi Firmada?

Hostingimin Hangi Firmada Olduğunu Nasıl Bulurum?

İnternet dünyasında bir web sitesi sahibi olmak, çeşitli hosting hizmetleri üzerinden gerçekleştirilen bir süreçtir. Ancak, zaman zaman kullanıcılar hosting hizmetini aldıkları firmayı unutabilirler veya kaybedebilirler. Sizde hosting hizmetinizin hangi firmada olduğunu unuttuysanız ve kaybettiyseniz hosting sağlayıcınızı bulmak için aşağıda ki adımları izleyebilirsiniz:

Öncelikle, hosting hizmeti aldığınız firma tarafından size gönderilen e-postaları kontrol etmek faydalı olabilir. Firmalar genellikle faturalar veya hosting hizmetine dair bilgilendirme e-postaları gönderir ve bu e-postalar, hosting firmasını hatırlamanıza yardımcı olabilir. Faturalarda genellikle hizmetin sağlandığı firma ve iletişim bilgileri bulunmaktadır.

Eğer hosting hizmetinizle ilişkili bir domain adınız varsa, domain kayıt bilgilerinde bulunan NAMESERVER adreslerinden hangi firmada barındığını kolayca bulabilirsiniz. Domain kayıt bilgilerine erişmek için WHOIS Sorgulama hizmetimizden yararlanabilirsiniz.

Hostingim Hangi Firmada?

Gördüğünüz gibi NAMESERVER adreslerinden kolayca barındığı hosting firmasını kolayca bulduk.

Eğer WHOIS bilgileri gizli ise hosting hizmetinizin sunucu IP adresini ping testi yaparak veya Kontrol Panelinizden(cPanel,Plesk Panel) görebilirsiniz. Daha sonra IP adresinin hangi hosting firmasına ait olduğunu bulabilirsiniz.

Ping Testi için :

Ping ve Traceroute Testi Nedir? Nasıl Yapılır?

Komut istemcisini açın ve cmd komutunu girin. (Windows+R –> “cmd”)
Komut istemcisine ping komutunu ve  alan adınınızı girin. Örnek : ping inetmar.com

Kontrol Panelinden:

Şimdi ise IP Adresimizi ripe.net adresine giderek sorgulayalım.

Hostingimin Hangi Firmada Olduğunu Nasıl Bulurum?

Hostingimizin hangi firmada barındığını bulduk hayırlı olsun 🙂 Sizlerde İnetmar Kalitesiyle Türkiye Sunucularımızda hizmet almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Hosting hizmeti, bir web sitesinin erişilebilirliği ve performansı için kritik bir faktördür. Bu nedenle, hangi firma üzerinden hosting hizmeti aldığınızı bilmek oldukça önemlidir. Eğer hizmet aldığınız firmayı unuttuysanız yukarıdaki adımları izleyerek, hosting hizmetinizi sağlayan firmanın kim olduğunu kolaylıkla bulabilirsiniz. Okuduğunuz için teşekkürler 🙂

Dedicated Server , VPS Server , VDS Server , VPS Sunucu , VDS Sunucu , Windows Reseller Hosting

Şunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir