Linux Sunucu Üzerine Plesk Kurulumu

Hosting kontrol paneli web sitelerini yönetmek ve barındırmak için önemlidir. Sizlerde günümüzde popüler olan Plesk Panel’i Linux sunucu üzerine kurmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

puTTy programı aracılığıyla sunucumuza SSH bağlantısı yapalım.

Sunucumuza bağlandıktan sonra yum -y update komutuyla güncellemeleri başlatalım.

Linux Sunucu Üzerine Plesk Kurulumu

Güncellemeler tamamlandıktan sonra yum install wget komutu ile wget paketini kuralım. (Bu paket internet ağı üzerinden dosyalar indirmeye yarayan indirme yöneticisidir.)

Linux Sunucu Üzerine Plesk Kurulumu

Gelen soruya y yazıp ENTER tuşuna bastıktan sonra kurulum başlayacaktır.

wget kurulumu tamamlandıktan sonra sh <(curl https://autoinstall.plesk.com/one-click-installer || wget -O – https://autoinstall.plesk.com/one-click-installer) komutunu yazdıktan sonra Plesk Panel kurulumu otomatik olarak başlayacaktır. (Kurulum işlemi ortalama 30 dakika ile 1 saat arasında sürebilir.)

Linux Sunucu Üzerine Plesk Kurulumu

Kurulum tamamlandıktan sonra aşağıdaki ekran gelecektir. Görselde işaretli adreslerle veya ipadresiniz:8880 adresi ile tarayıcı üzerinden Plesk Panele giriş yapalım.

Linux Sunucu Üzerine Plesk Kurulumu

Tarayıcıdan giriş yaptıktan sonra gelen giriş ekranından Sunucu Admin Şifre bilgileriyle panelimize giriş yapalım.

Linux Sunucu Üzerine Plesk Kurulumu

Açılan sayfada Administrator bilgilerini doldurup ardından lisans keyinizi girebilirsiniz. Eğer Plesk Panel lisansına sahip değilseniz buraya tıklayarak Ücretsiz 15 günlük trial key alabilirsiniz.


Panele giriş yaptıktan sonra “Tools & Settings” kısmında bulunan “Languages” seçeneğiyle dilimizi Türkçe olarak seçelim.

“Araçlar ve Ayarlar” > “Arayüz Yönetimi” kısmına tıklayıp açılan sayfada “Hizmet Sağlayıcı görünümü” seçeneğini seçip kaydedikten sonra Plesk Paneli kullanmaya başlayabilirsiniz.

Linux Sunucu Üzerine Plesk Kurulumu işlemi bukadar 🙂 Daha fazla içerik için blog sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Linux Sunucu Üzerine Plesk Kurulumu

Şunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir