Ücretsiz SSL Kurulumu ( Let’s Encrypt ) | Plesk Panel

Ücretsiz SSL Kurulumu ( Let’s Encrypt ) Windows Reseller Hosting (Bayi hosting) veya Windows Web Hosting hizmetlerimizden alan müşterilerimiz yararlanmaktadır. Let’s Encrypt ücretsiz ssl kurulumu yapıldıktan sonra siteniz https:// olarak çalışacaktır. Let’s Encrypt ücretsiz ssl sertifkası 90 günlük süre içinde geçerlidir. Let’s Encrypt ücretsiz ssl kurmak aşağıda ki gibi uygulayıp sitenizde kullanabilirsiniz.

Ücretsiz SSL sertifikasının kurulumuna başlamadan önce alan adınızın ns (name server) adreslerinin hosting hesabınıza yönlendirilmiş olması gerekir. Name server yönlenmesi tamamlandıktan sonra sırasıyla aşağıda ki işlemleri yapmalısınız.

— Plesk panele giriş yaptıktan sonra alan adınızın yönetim ekranında bulunan “Barındırma Ayarları” sekmesine tıklayın.

— Açılan ekranda “SSL/TLS destekli” yazısının başında yer alan kutucuğu işaretleyerek tamam butonuna basarak işleme devam edin.

— Dönülen ekranda Let’s Encrypt bölümüne tıklayın.

— Ekrana gelen bölümde “Alan adı ve seçilen her takma adı için bir www alt alan adı dahil edin” yazısının başında ki kutucuğu işaretleyerek “Kur” butonuna tıkladığınızda ücretsiz SSL sertifikası otomatik olarak kurulacaktır.

Web sayfanızda SSL sertifikanızın düzgün çalışabilmesi ve direk olarak SSL’li açılması için sitenizde ki dosyaların içeriğinde bulunan http:// ile başlayan linkleri ->> https:// olarak değiştirmeniz gerekiyor.

Şunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir