WordPress Allowed memory size of Hatası Çözümü

WordPress kullanıcıları zaman zaman “Fatal Error: Allowed Memory Size Exhausted” hatasıyla karşılaşabilirler. Bu hata PHP bellek sınırlarını aştığını gösterir. Sizlerde bu hatayı çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

Hatanın Nasıl Gözüktüğü: WordPress’te “Allowed Memory Size Exhausted” hatası genellikle aşağıdaki örnekteki gibi bir hata iletisiyle karşınıza çıkar:

Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 2348617 bytes) in /home/inetmar/public_html/wp-includes/plugin.php on line 35

Bu iletide, “Allowed memory size” ifadesi, PHP bellek sınırınızı aştığınızı belirtir. Hata iletisinde dosya yolunu ve hangi satırda bu hatanın oluştuğunu da görebilirsiniz.

Çözüm: Bu hatayı düzeltmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

  1. wp-config.php Dosyasını Düzenleyin: WordPress sitenizin kök dizininde bulunan “wp-config.php” dosyasını açın ve aşağıdaki satırı ekleyin:
    define('WP_MEMORY_LIMIT', '256M');

    (WordPress’in kullanabileceği bellek miktarını artıracaktır. İhtiyacınıza göre bellek limitini daha da artırabilirsiniz.)

  2. php.ini Dosyasını Düzenleyin: Eğer mümkünse, “php.ini” dosyasını düzenleyerek bellek sınırını artırabilirsiniz. Dosyayı bulduktan sonra aşağıdaki satırları ekleyin ve kaydedin:
    memory_limit = 256M

    (PHP’nin kullanabileceği maksimum bellek miktarını belirtir.)

  3. Eklentileri ve Temaları Kontrol Edin: Bazı durumlarda, belirli eklentiler veya temalar yüksek miktarda bellek tüketebilir. Sorunu tespit etmek için eklentileri ve temaları tek tek devre dışı bırakarak veya değiştirerek deneyebilirsiniz.

Bu adımları izledikten sonra WordPress sitenizdeki “PHP Fatal Error: Allowed Memory Size Exhausted” hatasını çözebilirsiniz. Daha fazla içerik için blog sayfamızı inceleyebilirsiniz.

%50 İndirimde olan WordPress altyapısı için özel olarak optimize edilmiş WordPress Hosting hizmetlerimizi incelemek için websitemizi ziyaret edebilirsiniz.
(%100 SSD disk üzerinde , Litespeed Web Server ve LSCache teknolojisi ile destekli WordPress Hosting paketlerinde barınan WordPress siteleriniz klasik hosting paketlerinde barınan WordPress sitelerine nazaran 4 kata kadar daha hızlı ve yüksek performansla çalışır.)

Şunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir