WordPress Bakım Modu Hatası Çözümü

WordPress güncellemeler veya onarımlar sırasında web sitenizi geçici olarak devre dışı bırakmanıza olanak tanıyan bir bakım modu özelliğine sahiptir. Bu mod otomatik olarak etkinleştirildiğinde, sitenizin ziyaretçileri “Planlanmış bakım çalışması yapıldığından site kullanılamıyor. Birkaç dakika sonra yeniden bakın. mesajını görürler.

Ancak bazen websitesi bakım modundan otomatik olarak çıkmayıp bugta kalabiliyor. Eğer sizde böyle bir sorun yaşıyorsanız aşağıdaki adımları izleyerek çözümleyebilirsiniz.

Hata Nedenleri:

  • .maintenance Dosyası Silinmemiş: WordPress, bakım modunu etkinleştirdiğinde, sitenizin ana dizinine .maintenance adında bir dosya oluşturur. Bu dosya silinmediği sürece siteniz bakım modunda kalacaktır.
  • Veritabanı Hatası: Veritabanınızda bir hata olması da WordPress’in bakım modundan çıkmasını engelleyebilir.
  • Eklenti Sorunu: Hatalı veya uyumsuz bir eklenti de bakım modu hatasına yol açabilir.

Çözüm Önerileri:

  1. .maintenance Dosyasını Silin: FTP veya dosya yöneticisi kullanarak sitenizin public_html içinde bulunan .maintenance dosyasını silin.

  2. Veritabanını Kontrol Edin: WordPress veritabanınızda bir hata olup olmadığını kontrol etmek için phpMyAdmin üzerinden tablolara tıklayıp “İşlemler” sekmesinden hatalı tabloları denetledikten sonra onararak  sorunu çözebilirsiniz.

    WordPress Bakım Modu

  3. Eklentileri Devre Dışı Bırakın: Eklentilerinizi sırayla geçici olarak devre dışı bırakın ve sorunun devam edip etmediğini kontrol edin. (public_html > wp-content > plugins içinde bulunan eklenti dosyaların sonuna 1 koyarak sırayla devredışı bırakabilirsiniz.)

Ek Öneriler:

  • WordPress’i Güncelleyin: WordPress’in en son sürümünü kullandığınızdan emin olun.
  • Önbelleği Temizleyin: Cache de kalma ihtimaline karşı tarayıcınızın ve WordPress’in önbelleğini temizleyin.

Umarım bu bilgiler WordPress bakım modu hatasını çözmenize yardımcı olur. WordPress altyapısıyla çalışan siteleriniz için özel olarak optimize edilmiş olan WordPress Hosting paketlerimizi incelemek için websitemizi ziyaret etmeyi unutmayın!

Şunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir