WordPress Yeni Kullanıcı Ekleme

WordPress, popüler ve kullanıcı dostu bir içerik yönetim sistemi olduğundan,kullanıcı tanımlama işlemleri oldukça basit ve esnektir.WordPress,birçok kullanıcı türünü destekler ve her bir kullanıcıya farklı roller atayarak farklı yetkilere sahip olmalarını sağlar.İşte WordPress kullanıcı tanımlama işleminin temel adımları:

WordPress Paneline Giriş: WordPress yönetici paneline giriş yapmak için sitenizinadi.com/wp-admin dizinine giderek kullanıcı adı ve şifrenizi girmeniz gerekmektedir. Bu bilgileri, WordPress kurulumu sırasında oluşturmuş olduğunuz yönetici hesabıyla gerçekleştirebilirsiniz.
Yeni Kullanıcı Ekleme: Yönetici olarak giriş yaptıktan sonra üst tarafta bulunan “Yeni” menüsüne giderek “Kullanıcı” seçeneğine tıklayarak yeni kullanıcı ekleyebilirsiniz.

Kullanıcı Bilgilerini Girme: Yeni kullanıcı ekranında, kullanıcı adı, e-posta adresi ve diğer kişisel bilgileri girerek yeni bir kullanıcı oluşturabilirsiniz.
Kullanıcı Rolünü Belirleme: Kullanıcı rolü, kullanıcının site üzerindeki yetkilerini belirler. WordPress, varsayılan olarak farklı kullanıcı rolleri sunar:

 

  • Yönetici: Siteye tam erişime sahip, tüm ayarları yapabilen kullanıcı.
  • Editör: Diğer kullanıcıların içeriğini düzenleyebilen ve yayınlayabilen kullanıcı.
  • Yazar: Kendi içeriklerini oluşturup düzenleyebilen kullanıcı.
  • İçerik Sağlayıcı: İçerik gönderebilen, ancak yayınlayamayan kullanıcı.
  • Abone: Sadece kendi profil bilgilerini düzenleyebilen kullanıcı.

 

Şifre ve Rolü Gönderme: Yeni kullanıcı için otomatik olarak bir şifre oluşturabilir veya bir şifre belirleyebilirsiniz. Ayrıca kullanıcının rolünü belirledikten sonra, belirtilen e-posta adresine otomatik olarak giriş bilgilerini içeren bir e-posta gönderebilirsiniz.
Mevcut Kullanıcıların Düzenlenmesi veya Silinmesi: Yönetici panelinde, “Kullanıcılar” bölümünden mevcut kullanıcıları düzenleyebilir veya silmek istediğiniz kullanıcıyı seçerek “Kullanıcıyı Sil” seçeneğiyle kullanıcıyı silebilirsiniz.
Şifre ve Rolü Gönderme: Yeni kullanıcı için otomatik olarak bir şifre oluşturabilir veya bir şifre belirleyebilirsiniz. Ayrıca kullanıcının rolünü belirledikten sonra, “Kullanıcı bildirimi gönder” kutucuğunu seçerek belirtilen e-posta adresine giriş bilgilerini içeren bir e-posta gönderebilirsiniz.
Mevcut Kullanıcıların Düzenlenmesi veya Silinmesi: Yönetici panelinde, “Kullanıcılar” bölümünden mevcut kullanıcıları düzenleyebilir veya silmek istediğiniz kullanıcıyı seçerek “Kullanıcıyı Sil” seçeneğiyle kullanıcıyı silebilirsiniz.
Kullanıcı Profili ve Şifresinin Değiştirilmesi: Kullanıcılar, kendi profillerini düzenleyebilir ve şifrelerini değiştirebilirler. Bunun için “Profil” bölümü kullanılabilir.

 

Kullanıcılar, belirlediğiniz roller doğrultusunda siteye erişebilir ve belirlediğiniz yetkileri kullanabilirler. Bu sayede, farklı kullanıcılar site üzerinde belirli görevleri yerine getirebilir ve içerikleri yönetebilirler.

WordPress kullanıcı tanımlama süreci oldukça basittir ve web sitenizde farklı kullanıcılarla çalışmayı kolaylaştırır.

www.inetmar.com

Şunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir