Alan Adım Hangi Firmada?

Alan Adım Hangi Firmada kayıtlı bulamıyorum, Alan Adımın Hangi Firmada Olduğunu Nasıl Bulurum?, Domainimin Hangi Firmada Olduğunu Nasıl Bulurum? dediğinizi duyar gibiyim işte bu sorunun cevabı için doğru yerdesiniz!  Bir Alan adının(Domain) hangi firmada olduğunu belirlemek bazen karmaşık görünebilir veya unutulabilir,  bu bilgiye ulaşmak için kullanabileceğiniz birkaç farklı yol bulunmaktadır. İşte domaininizi barındıran firmayı bulmak için kullanabileceğiniz bazı yöntemler:

1- E-posta veya Faturalarınızı Kontrol Edin: Hosting hizmeti aldığınız firma size genellikle faturalar veya hosting hizmetine dair bilgilendirme e-postaları gönderir. Eğer hizmet aldığınız firmayı hatırlamıyorsanız, e-posta arşivinizi veya faturalarınızı kontrol ederek bu bilgiye ulaşabilirsiniz.

2- İnetmar WHOIS Sorgulama:
İnetmar WHOIS Sorgulama, domain kayıt bilgilerini içeren bir veritabanıdır. İnetmar WHOIS Sorgulama aracılığıyla, bir domainin kimin adına kayıtlı olduğunu, kayıt tarihini, sahibinin iletişim bilgilerini ve domainin hangi firmadan alındığını öğrenebilirsiniz. WHOIS sorgularını gerçekleştirmek için websitemizde bulunan WHOIS Sorgulama kısmından sorgulamalarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Örnek Sorgulama:

Alan Adım Hangi Firmada


inetmar.com adresinde menüde bulunan “Domain” kısmından “Whois Sorgulama” kısmına tıklayalım.

Sorgulama yapmak istediğimiz alan adını yazalım ve “Sorgula” diyerek devam edelim.

Domainimin Hangi Firmada Olduğunu Nasıl Bulurum?Alan Adımın Hangi Firmada Olduğunu Nasıl Bulurum?
Gördüğünüz gibi Hangi Firmada Barındırıldığı , Kayıt ve Bitiş Süresi gibi bilgilere İnetmar WHOIS Sorgulama sayesinde ulaştık.

Bu tarz WHOIS sorgulaması için sizlere önerdiğimiz bir diğer websitesi ise DomainTools , bu sitede bulunan WHOIS Sorgulama aracını kullanarakta sorgulama yapabilirsiniz.

Eğer ki WHOIS bilgileri gizli ise Hostingim Hangi Firmada? isimli makalemizde bulunan Ping Testi ile IP Adresini öğrenip Domain sahibini bulabilirsiniz.

 

Şunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir