cPanel’de Yedek Nasıl Alınır?

cPanel’de Yedek Nasıl Alınır?

cPanel, web sitenizi yönetmek için kullanılan bizlerinde tercih ettiği popüler bir kontrol panelidir. Web sitenizin verilerini güvende tutmak için düzenli olarak yedekleme almanız önemlidir. Bugün sizlere cPanel üzerinden nasıl yedek alabileceğinizi göstereceğim.

 

Tarayıcınızı açıp websitenizin adresini yazın, ardından “:2083 yada :2082” portlarından birini ekleyerek cPanel giriş ekranını açın. (Örneğin “alanadiniz.com:2083 ya da alanadiniz.com:2082” şeklinde olabilir.) Ardından, kullanıcı adınızı ve şifrenizi girerek cPanel’e giriş yapın.

 

cPanel’e giriş yaptıktan sonra, “Dosyalar” bölümünden bulunan “Yedekleme” kısmına tıklayalım.

cPanel'de Yedek Nasıl Alınır?

 

Yedekleme aracını bulduktan sonra, “Download a Full Account Backup” seçeneğine tıklayalım.

cPanel'de Yedek Nasıl Alınır?

 

Yedekleme seçeneklerini ayarladıktan sonra, “Yedekle Oluştur” seçeneğine tıklayarak yedekleme işlemini başlatın. İşlem birkaç dakika veya daha uzun sürebilir, bu nedenle sabırlı olun ve işlemin tamamlanmasını bekleyin.

Yedekleme işlemi tamamlandıktan sonra “Geri Dön” diyip tekrar “Yedekleme” kısmına girdiğinizde indirme bağlantısını görüntülüyebilirsiniz. Bu bağlantıyı kullanarak yedeği bilgisayarınıza indirebilirsiniz. cPanel’de Yedek Nasıl Alınır? sorusunun cevabı bu kadar 🙂

 

NOT: cPanel üzerinden düzenli olarak yedek almak, web sitenizin verilerini güvende tutmanın önemli bir parçasıdır. Olası durumlarda aksilik yaşamamak için yukarıdaki adımları takip ederek, kolayca yedek alabilir ve web sitenizin güvenliğini sağlayabilirsiniz. 

Video Anlatım

Şunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir