Deepfake Video ile 26 Milyon Dolarlık Vurgun!

Deepfake Video ile 26 Milyon Dolarlık Vurgun!

South China Morning Post’un yaptığı habere göre Çin’de yaşanan bu olayda çok uluslu bir şirket, dolandırıcıların şirketin çalışanını deepfake teknolojisi kullanılarak, sahte bir video konferans görüşmesiyle kandırmasının ardından şirket 200 milyon HK$(Hong Kong Doları) (26 milyon $) kaybetti.  Haberin ayrıntıları ise şu şekilde:

Hong Kong polisinin ifadesine göre, dolandırıcılar, Birleşik Krallık merkezli finans müdürü kılığına giren bir kişi ismi açıklanmayan şirketin çalışanına ulaştılar. Dolandırılan finansçı, şirketin CFO ve diğer önde gelen üyeleriyle bir video konferansa katıldı. Ancak, toplantıdaki kişiler aslında deepfake teknolojisi ile oluşturulmuş sahte görüntülerdi. Dolandırıcılar acil bir durum yaratılarak 26 milyon doları 5 banka hesabına hızla transfer etmesi talimatını verdi. Dolandırıcılar aciliyet duygusu oluşturduktan sonra çağrıyı aniden sonlandırdılar. Bir hafta sonra, finansçı şirket içindeki talepleri kontrol ettiğinde dolandırıldığını fark etti. Finansçı polise verdiği ifadeye göre “Toplu video konferansta gördüğüm herkes meslektaşlarım gibi görünüyordu anca herkesin sahte olduğu ortaya çıktı,” dedi.
Olayla ilgili soruşturma Çin polisi tarafından sürdürülmekte, gelişmelerden haberdar olmak için blog sayfamızı takip edebilirsiniz.

Deepfake Video ile 26 Milyon Dolarlık Vurgun

Deepfake Video Nedir?

DeepFake Video, yapay zeka ve derin öğrenme tekniklerini kullanarak bir kişinin sesini, yüzünü hatta mimiklerini başka bir videoya aktaran teknolojik gelişmedir. Bu videolar, gerçeklik hissi yaratarak izleyiciyi yanıltabilir ve manipüle edebilir.

Şunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir