WHM/cPanel Nasıl Güncellenir?

WHM/cPanel Nasıl Güncellenir?
WHM/cPanel güncellemeleri güvenlik ve performans için son derece önemlidir. Yeni sürümler genellikle güvenlik açıklarını gidermek, hataları düzeltmek ve yeni özellikler eklemek için yayınlanır. Bu nedenle, düzenli olarak güncellemeleri kontrol etmek ve en son sürümlere yükseltmek önemlidir. Sizlerde cPanel güncellemelerinizi yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

Kontrol Paneli Üzerinden WHM/cPanel Son Sürüme Güncelleme:

WHM panelinize giriş yaptıktan sonra sol tarafta bulunan menüdeki cPanel kısmından “Upgrade to Latest Version” seçeneğine tıklayarak güncelleme işlemini yapabilirsiniz.

WHM/cPanel Nasıl Güncellenir

SSH Üzerinden WHM/cPanel  Son Sürüme Güncelleme:

SSH istemcisini açın ve sunucuya bağlanın. Daha sonra WHM/cPanel güncellemelerini başlatmak için aşağıdaki komutu çalıştırın:

/scripts/upcp – force

Güncelleme işlemi hatasız bir şekilde tamamlandıktan sonra  /etc/init.d/cpanel restart komutu ile servisi yeniden başlatabilirsiniz.

 

İşlem başarıyla tamamlandıktan sonra, sunucunuzun güncellemeleri başarıyla uygulanıp uygulanmadığını doğrulamak için WHM kontrol paneli arayüzünü kullanarak sürümünü kontrol edebilirsiniz.

cPanel ile ilgili diğer hata ve vb. konular için buraya tıklayabilir, VDS Sunucu hizmetlerimizden yararlanmak için websitemizi ziyaret edebilirsiniz,

Şunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir