Domain Transferi Nasıl Yapılır?


Domain Transferi Nasıl Yapılır?
Domain transferi, mevcut bir alan adının bir domain sağlayıcısından başka bir domain sağlayıcısına taşınması işlemidir.Domain transferi, genellikle daha iyi hizmet almak, fiyat avantajlarından yararlanmak veya yönetim kolaylığı sağlamak amacıyla tercih edilir.Domain transferi yapmak için bazı şartlar ve adımlar bulunmaktadır. İşte domain transfer işlemi için gerekenler:


Tescil Tarihi: Transfer işlemini başlatabilmek için alan adı tescil tarihinden 60 gün sonra veya süre bitiminden 10 gün önce transfer işlemlerinin başlatılması gerekmektedir.
Domain Kilidi: Domain transferi yapmadan önce,mevcut domaininizin kilidinin açık olması gerekir.Müşteri panelinden “Alan Adlarım” kısmında “Yönet”e tıklayarak kontrol edebilirsiniz.
Eski Sağlayıcıya Ödeme: Domain transferi için önceki domain sağlayıcınıza ödenmemiş faturalarınızın olmaması önemlidir. Ödeme yapmadığınız takdirde veya süre sona ermişse, domain transferi başarısız olabilir veya ertelenebilir.
Whois: Domain transferi için Whois’de yer alan mailiniziniz aktif olması gerekir.Transfer işlemi için mail adresinize onay maili gönderilmektedir.
Transfer Kodu: Eski domain sağlayıcınızdan “Transfer Kodu” kodu almanız gerekir.Bu kod,domaininizi transfer ederken doğrulamayı sağlar.Bu kodun alınması(eski domain sağlayıcıdan) ve yeni domain sağlayıcınıza iletilmesi gereklidir.
Ve son olarak alan adınızı transfer edebilmeniz için alan adının aktif olması gerekmektedir.Aktif olmayan bir alan adı için transfer işlemi yapamazsınız.

Sizlerde buraya tıklayarak domain transfer işleminizi hemen başlatabilirsiniz.




Domain transferi ile ilgili destek almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Şunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir