EV SSL Nedir?

Web sitelerini ziyaret eden ve burada işlem yapan kişiler için güvenlik önemli konular arasında yer alır. EV SSL nedir incelendiğinde ise web sitelerinin ziyaretçileri için güven veren en yeni SSL sertifikalı sistem olduğu görülür. Bu sertifika ile kimlik doğrulama işlemi yapılır ve ziyaretçileriniz sizin kim olduğunuzu bilir ve doğru siteye girdiğinden emin olabilir. EV SSL kullanılan sitelerde işlemler ziyaretçiler tarafından güvenle yapılır ve dolandırılmadıklarından emin olabilirler.

Hazırlamış olduğumuz bu yazıda EV SSL nedir, neden alınır, nasıl çalışır ve kimler kullanmalıdır gibi sorularınızın cevabını bulabilirsiniz. Bu sertifikayı kullandığınızda arama çubuğunda firma adının ve unvanının yer aldığı görülür. Kimlik doğrulama yapılarak siteye güvenli giriş yapılması mümkün olur.

SSL Sertifikası

Extended Validation (Genişletilmiş Onaylama) Nedir?

Extended Validation nedir incelendiğinde, bu terimin kısaltılmış hali olan EV SSL şeklinde kullanıldığı görülür. Web sitelerinin güvenli olarak kullanılması için SSL sertifika sistemi uzun yıllardır kullanılıyor. Bütün güvenlik sistemleri gibi SSL sertifikalı kimlik doğrulama sistemi de gelişmeye devam ediyor. Yeşil SSL olarak da adlandırılan bu yeni sistem EV SSL kimlik doğrulamanın üst düzeyde olmasını sağlar.

EV SSL web sitesinin ziyaretçileri için arama çubuğunda firma adı ve unvan görerek doğru adrese giriş yapıldığından emin olma fırsatını sunar. Aynı zamanda web sitesi sahipleri için de kimlik hırsızlığı ve web sitesinin çalınması, kopyalanması gibi dolandırıcılık işlemlerinin yapılmasının önüne geçer.

Ziyaretçiler için sitenin güvenli olduğu sitenin içeriğinin tam olarak görüntülendiğinden emin olunmasını sağlar. EV SSL bütün arama motorları tarafından desteklenir. Bu sayede bu sistemi kullanan web siteleri bütün arama motorlarında görüntülenir ve ziyaret edilebilir.

EV SSL Nedir?

 

EV SSL Sertifikası Neden Alınır?

EV SSL sertifikası neden alınır sorusuna web sitenizin kimlik doğrulama işleminin eksiksiz yapılması amacıyla şeklinde kısaca cevap verilmesi mümkün olur. Elbette bu sertifikanın alınmasının nedeni tek başına bu değildir. İnternet dolandırıcılığı ve tüketicilerin bundan dolayı yaşadıkları mağduriyetler artmaya devam etmektedir. Müşterilerini bu sorundan uzak tutmak ve satışlarını artırmak isteyen web siteleri de güvenlik için maksimum verim sunan ürünler kullanmayı tercih ediyorlar. EV SSL sertifikası alarak da web siteleri şu avantajlara sahip oluyorlar:

  • Web sitesinin güvenilir olduğu anlaşılır: EV SSL kullanan sitelerin arama çubuğunda bulunan site adresleri yeşil renkte görüntülenir ve ziyaretçiler orijinal siteye girdiklerinden emin olabilirler.
  • Müşteri sayısının artmasını sağlar: Siteye olan güvenin artması ile birlikte müşteriler sitede bulunan ürünleri alırken bilgilerinin güvende olduğundan emin olur ve alışverişlerini yarım bırakmazlar.
  • Bütün tarayıcılar ile uyumludur: EV SSL bütün tarayıcılar ile uyumlu olması ile web siteniz bütün tarayıcılarda görüntülenebilir.
  • Güven logosuna yer verilir: Sitenin güvenilir olduğunu belirten logo ile güvenilir imajı güçlenir ve sadık müşteri sayısı artmaya devam eder.
  • Güçlü şifreleme sunar: En güçlü şifreleme özelliğine sahip olması ile web sitesinden işlemlerin güvenle yapılmasına katkı sağlar.EV SSL

EV SSL Nasıl Çalışır?

EV SSL nasıl çalışır bu sertifikayı almak isteyen kişilerin merak ettikleri konular arasında yer alır. SSL sertifikası kullanımı yaygınlaşırken her sitenin sahip olduğu sertifikanın geçerli olmadığı görülebilir. Süresi dolan sertifikalar istenen güvenlik kontrolünü sağlamaktan uzak kalırlar. Ayrıca ziyaretçiler için sertifikayı kontrol etme olanağı bulunmaz. EV SSL ise bu konuda diğer SSL sistemleri karşısında önemli bir avantaja sahip olması ile öne çıkar. Bu sertifikaya sahip olan web sitelerinin adresleri arama çubuğunda yeşil olarak bulunur. Böylece geçerli ve yüksek kimlik doğrulama sistemi kullanıyor olduğunun garantisi verilir.

Adres çubuğunun sağ tarafında yeşil olarak firma adı ve unvanı yer alır. Ziyaretçiler logonun üzerine tıklayarak da gerekli kontrolleri yapabilirler. EV SSL kullanmaya başlamak için SSL sertifikası hizmetlerimizden bu sertifikayı satın almanız gerekir. Satın almanın sonrasında sertifika hemen sitenize entegre edilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz. Böylece sitenizin güvenilir imajını üst seviyelere taşıyarak rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz. Yeşil SSL kurulumu ücretsiz olarak yapılır ve arama çubuğunda olan site adı ve unvanının rengi yeşile döner.

Kimler EV SSL Kullanmalıdır?

Güçlü şifreleme özelliği ile yüksek güvenlik sunmakta olan EV SSL ile sitelerin güvenliği üst seviyelere taşınır. Kimler EV SSL kullanmalıdır sorusuna ise aslında tüm web siteleri olarak cevap verilebilir. Çünkü ziyaretçiler girdikleri her sitede çevrimiçi ayak izlerini bırakmakta ve dolandırıcılar da bu izleri kullanarak onlara ulaşmaktadırlar. Web sitelerinin yüksek garantili güvenlik teminatına ihtiyaç duymaları halinde Ev SSL kullanmaları önerilir.

  • Eticaret siteleri: Günümüzde ticaretin önemli bir kısmının çevrimiçi olarak yapıldığı görülüyor. Yeşil SSL sertifikası özellikle e-ticaret siteleri tarafından kullanılmalıdır. Bu şekilde müşterilerinin kişisel verileri yanında ödeme sırasında kullandıkları bilgilerin de güvende olması sağlanır. Alışveriş sırasında kullanılan banka, kredi kartı bilgilerinin çalınmasının önüne bu sertifika ile geçilebilir.
  • Devlet kurumları: Güvenilir olma ihtiyacı en önde gelen kurumlar arasında devlet kurumları gelir. Vatandaşlar e-devlet, e-nabız gibi devlet kurumlarının resmi web siteleri üzerinden de çeşitli işlemlerini gerçekleştirirler. Bu sitelerde vatandaşların bütün kişisel bilgileri yer alır ve bilgilerin çalınması büyük sıkıntılar yaşamalarına neden olur.
  • Üniversiteler: Üniversitelerin web sitelerinde öğrencilerinin pek çok kişisel verisi yer alır ve bu verilerin üst düzeyde korunması gerekir. Ev SSL kullanılması ile üniversitelerin web sitelerinde de güvenliğin üst seviyede olması sağlanır.
  • Dernekler: Dernekler üyelerinin kişisel verilerini web siteleri üzerinde kaydedebilir ve üyelerin siteyi ziyaretlerinin güvende olması için EV SSL kullanılması gerekir.
  • Ticari kuruluşların web sitelerinde: Müşterilerin web sitelerini güvenle ziyaret etmelerini isteyen aynı zamanda güvenilir imajını pekiştirmek isteyen bütün ticari kuruluşlar tarafından bu sertifika kullanılmalıdır.

Şunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir