Google Bard Nedir, Nasıl Kullanılır?

Yapay zeka son yılların en çok ilgi duyulan konuları arasında yer alıyor. İnsan hayatını kolaylaştırması ile dikkat çeken yapay zeka günümüzde pek çok alanda kendine yer buluyor. Yapay zekanın kullanıldığı alanlar arasında yer alan Google bard nedir, nasıl kullanılır sorularına bu yazımızda cevap bulabilirsiniz.

Google bard metin tabanlı bir yapay zekadır. Google tarafından geliştirilen bu yazılımla aramaların daha hızlı ve kolay yapılması mümkün olur. Aynı zamanda ChatCPT gibi metinlerin hazırlanmasında ve yazılan metinlerin düzenlenmesinde de kullanılabilir. Bu uygulama sunduğu avantajlar ile gün geçtikçe daha fazla kişi tarafından kullanılıyor. Bir sohbet robotu olarak da değerlendirilebilecek olan Google bard ile sohbet edebilir, sorular sorarak cevaplar alabilirsiniz.

Google Bard Nedir?

Google tarafından geliştirilmiş olan Google bard incelendiğinde metin tabanlı LaMDA dili  ile oluşturulmuş Chatbot olduğu görülür. 40’tan fazla dil desteği sunan bu yazılım 200’den fazla ülkede aktif olarak kullanılabiliyor. Google’nin geliştirmeye devam ettiği uygulama; verilen metinleri anlar, aynı zamanda yapay zekaya sahip olması sayesinde gerekli cevapları verir. Girilen metinleri geliştirir ve düzenler.

Yapay zeka tabanlı geliştirilen farklı uygulamalar da bulunuyor. Bunlar arasında Google bard kendisine girilen verilerle değil kendi araştırmasını yaparak sorulara cevap vermesi ile rakiplerinin önüne geçiyor. Kullanımının son derece kolay olmasının yanında verdiği bilgilerin doğruluğu ile de dikkatleri çekiyor. Dünyanın en fazla kullanılan arama motoru olan Google’ın sürekli güncellenen verilerinden yararlanıyor. Google bard kullanmak pek çok kişinin işlerini daha hızlı ve hatasız şekilde yapabilmesini sağlıyor.

Google Bard Nasıl Kullanılır?

Google bard nasıl kullanılır baktığımızda sunduğu kolaylıkların ön planda olduğunu görebiliriz. Hazırlanan yazılımın kolayca kullanılması ve gelişimine katkı sağlanması için bu yazılımı ücretsiz olarak kullanmaya başlayabilirsiniz. Yapay zeka ile tanışarak ve kullanmaya başlayarak hayatınızı kolaylaştırabilirsiniz. Google bard şu şekilde kullanılabilir:

  • Kullandığınız arama motoruna Google bard yazarak giriş yapın.
  • Google bard giriş yaptıktan sonra oturum aç seçeneğine tıklamalısınız. Eğer Google hesabınız varsa aynı hesapla oturum açabilirsiniz. Google hesabınız yoksa da hemen oluşturabilirsiniz.
  • Oturum açtıktan sonra arama satırına sorularınızı yazarak hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
  • Sorular sorarak cevaplar alabilir ve aldığınız cevapları kopyalayarak oluşturacağınız metinlerde kullanabilirsiniz.
  • Google bard kullanarak aynı zamanda metinleri oluşturma imkanı bulabilirsiniz. Uygulamanın metin hazırlamasını istediğinizde anahtar kelimeleri girip bunlardan yola çıkarak metin oluşturmasını isteyebilirsiniz.

ChatCPT ve Google Bard Arasındaki Fark Nedir?

Yapay zeka kullanımının yaygınlaşması ile birlikte bu teknolojinin kullanıldığı sohbet robotları geliştiriliyor. Yapay zekaya sahip sohbet robotları arasında en fazla bilinen ChatCPT’dir. Bu yazılım çok fazla kullanılsa da Google bard çok daha gelişmiş bir yazılımdır. Gelişmişlik düzeyi daha fazla olması ile beklentilerin üzerine çıkmayı da başarır. ChatCPT ve Google bard arasındaki fark incelendiğinde aslında iki yazılımın da aynı amaçla geliştirilmiş olduğu görülüyor. Bunun yanında ChatCPT sadece veri tabanında bulunan verileri kullanarak kendisine sorulan soruları cevaplıyor. Google bard ise tam zamanlı olarak verilerini güncelliyor. Kendisine sorulan sorulara Google’ın veri tabanında yer alan verilerden yararlanarak güncel bilgilerle cevap veriyor. Bu sayede en güncel bilgilere ulaşabilmek adına Google bard önemli bir avantaj sunuyor. Google bard yazılımında kullanılan dil ile sorulan sorulara çok daha hızlı olarak cevap veriyor.

ChatCPT kullanıcı sayısı yüz milyonlarla ifade edilirken Google bard kullanıcı sayısını artırmakta ve milyarın üzerinde sayı ile ifade edilebilmektedir. ChatCPT ile sohbetler edebilir ve ona sorular sorabilirsiniz. Google bard ile sohbet etmenin yanında metin üretmek ve ürettiğiniz metinleri düzenleme konusunda da yararlanabilirsiniz.

Google Bard ile Neler Yapılabilir?

Google dünyanın en fazla kullanılan arama motoru ve dolayısıyla son derece büyük bir veri deposu bulunur. Aynı zamanda sahip olduğu verileri de sürekli günceller. Google tarafından geliştirilen Google bard ile bu arama motorunun verilerine son derece hızlı bir şekilde erişmeniz mümkün oluyor. Metin tabanlı aramalarınızda yazılımı kullanarak bilgi verici cevaplar alabiliyorsunuz.

Günümüzün en kıymetli varlığı zamandır. Google bard kullanmak zamanın doğru kullanılması açısından son derece yararlıdır. Google bard ile neler yapılabilir incelendiğinde oldukça kapsamlı bir kullanıma sahip olduğu görülüyor. Metin tabanlı sohbet robotunu kullanarak yapabilecekleriniz arasında şunlar yer alıyor:

  • Araştırma yapabilirsiniz: Herhangi bir konuda bilgi almak, istatistik bilgilerine erişmek için kullanabilirsiniz.
  • Metin oluşturabilirsiniz: Herhangi bir konuda özgün içerikler hazırlamanız gerektiğinde Google bard size yardımcı olur. Blog, haber, makale ve rapor, ödev gibi metinleri Google bard ile hızlı şekilde hazırlayabilirsiniz.
  • Çeviri yapabilirsiniz: Farklı dilde yazılmış metinlerin çevirisini yapabilirsiniz. Çevirinin hatasız olarak yapılmasının yanında ayrıca yaptığınız çalışmayı kaydederek ilerleyen zamanda tekrar Google bard giriş yaptığınızda çeviri yapmaya devam edebilirsiniz.
  •  Yazdığınız metinleri düzenleyebilirsiniz: Metin ürettiğinizde dilbilgisi konusunda kontrolü Google bard ile gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca yazım hatalarını da uygulama ile düzelterek hatasız metinler elde edebilirsiniz.
  •  Sınavlara hazırlık ve eğitim için kullanabilirsiniz: Eğitim hayatınızda gerekli olan bilgileri Google bard ile elde edebilirsiniz. Anlamadığınız konular olduğunda uygulama ile sohbet raporu ile konuları daha kolay şekilde anlayabilirsiniz. Öğretmenler de kendi alanlarındaki gelişmeleri Google bard üzerinden takip edebilir, sınavlar için soruları hazırlama konusunda destek alabilirler.
  • Sanatsal metinler üretebilirsiniz: Google bard kullanarak şiir, hikaye yazabilirsiniz. Aynı zamanda yaratıcı yönünüzü hayata geçirecek bilgiler vermesini sağlayabilirsiniz.

Sorduğunuz sorunun tek bir doğru cevabı olmayabilir. Bu durumda Google bard bütün olasılıkları sentezler ve size en doğru cevabı sunar. Google tarafından oluşturulmuş metin tabanlı yapay zekayı hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Daha fazla içerik için blog sayfamızı ziyaret etmeyi unutmayın!

Şunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir