Zararlı Backlinkler Nasıl Reddedilir?

Zararlı Backlinkler Nasıl Reddedilir?

SEO performansını olumsuz etkileyen zararlı backlinklerle karşılaşmak, websitenizi ve websitenizin sıralamasını olumsuz etkileyebilir. Ancak, Semrush‘un Backlink Denetimi aracı ile sitenize zarar veren backlinkleri tespit edebilir ve bunları Google Disavow aracı sayesinde reddedebilirsiniz. İşte zararlı backlinkleri reddetmenin adımları:

İlk adım, zararlı backlinkleri tespit etmektir. Semrush’da bulunan Backlink Denetimi aracı ile sitenize gelen backlinkleri inceleyip analiz edebilirsiniz. Analiz sonrasında Semrush sizlere zararlı olan backlinkleri bildirir. Bu zararlı backlinkler genellikle düşük kaliteli veya spam içerikli sitelerden gelir. Daha sonra “Reddedilecek Öğeler” kısmından zararlı backlink .txt dosyasını aşağıda ki görseldeki gibi indirelim.

Daha sonra websitenizin bağlı olduğu Google Hesabınıza giriş yapın ve ardından Google Disavow Tool sayfasına erişin.

Google Disavow aracına giriş yaptıktan sonra, zararlı backlinkleri içeren bir .txt dosyası oluşturmanız istenecektir. Biz bu .txt dosyasını Semrush aracılığıyla hazırladığımız için direk .txt dosyası seçip “Reddetme listesi yükle” kısmından yükleyelim, dosyayı yükledikten sonra Google Disavow aracı size işlemi onaylama seçeneği sunacaktır zararlı backlinkleri reddetmek istediğinizi onaylayın ve işlemi başlatın. NOT: Bu işlem birkaç haftaya kadar sürebilir.

Eğer .txt dosyasını Semrush aracılığıyla değilde kendiniz oluşturmak isterseniz bilgisayarınızda bir .txt dosyası oluşturup reddetmek istediğiniz alan adını veya sayfayı aşağıdaki örnekteki gibi yazıp .txt dosyasını oluşturup sonra Disavow aracına yükleyebilirsiniz.

domain:ornekalandi.com
http://alanadi.com/blog/deneme.html

İşlem bukadar 🙂 Bu adımları takip ederek, sitenizin itibarını koruyabilir ve arama motorlarındaki sıralamanızı artırabilirsiniz.

Şunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir