SSL Sertifikası Google Aramalarında Etkili midir ?

SSL Sertifikası Google Aramasında Sitenizi üst sıralarda görünmesine yardımcı olur mu ?

SSL Sertifikası Nedir, Ne İşe Yarar?

E-ticaret işlemleri, web tabanlı e-posta ve güvenli iletişim ihtiyacı gerektiren tüm uygulamalar için tercih edilen bir şifreleme çözümüdür. SSL Sertifikaları iki nokta arasında gerçekleşen iletişimi şifreli bir kanal üzerinden yapılarak bilgilerin güvenli bir şekilde iletilmesini sağlar. Bu noktada SSL Sertifikaları işlem güvenliği üzerine çeşitli garantiler sunmaktadır. Bu garanti tutarları SSL Sertifikasının türüne göre ortalama 10.000$ ile 1.750.000$ arasında değişmektedir.

SSL Sertifikası bulunan web sitelerinin web tarayıcıları tarafından güvenli olarak işaretlenmesi, kullanıcıların sitenize ve servislerinize güven duymalarına katkı sağlamaktadır.

Ayrıca google ın son değişen algoritmalarında, ssl sertifikasına sahip sitelerin daha güvenilir olduğu yönünden, ssl sertifikası olmayan sitelere nazaran, üst sıralara çıkmasında katkı sağlamaktadır. Tabi bu durum sürekli güncellendiği için çok da bir performans beklememek lazım.

 

SSL Sertifikası Türleri Nelerdir?

 

  • DV SSL (Domain Validation): Anında kurulum ve belge gerektirmeyen yapısı ile en çok kullanılan sertifikalardır. Sadece domain bazlı doğrulama yapılan bu SSL sertifikaları kullanıcılarına 10.000$ ile 50.000$ arasında değişen oranlarda güvenlik garantisi vermektedir.

 İncelemek içintıklayınız.

 

 

Şunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir